joi, 9 iunie 2011

Timişoara / 10 medalii la Jocurile Naţionale Special Olympics

Delegaţia Fundaţiei “Pentru Voi” a participat în perioada 4-7 iunie la Jocurile Naţionale Special Olympics Bucureşti unde a reuşit o performanţă deosebită.
Cei 4 sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat fiecare la 3 probe sportive şi s-au întors acasă cu 10 medalii: 6 medalii de aur, 2 medalii de
argint şi 2 medalii de bronz! Echipa a fost antrenată de instructor sportiv Zina Costin şi de Adriana Militaru, angajaţi ai „Pentru Voi”.
Valentin David este vedeta delegaţiei pentru că a câştigat 3 medalii de aur, câte una la fiecare probă la care a participat: alergare 50 m, săritura în lungime de pe loc şi bocce dublu băieţi.
Cotos Remus a câştigat alături de colegul lui Vali locul I la proba de bocce dublu băieţi. În plus a mai obţinut locul II la săritura în lungime de pe loc şi locul III la proba de alergare 50 m.
Eugenia Ienci a câştigat locul III la alergare 50m şi locul IV la săritura în lungime de pe loc. Fiind o jucătoare experimentată la bocce, ce a participat la mai multe competiţii în ţară şi străinătate, a câştigat medalia de aur la proba de bocce dublu.
Krisztina Szirak a câştigat alături de Eugenia locul I la proba de bocce dublu. Ea a mai câştigat şi locul II la proba de alergare 50m şi locul IV la săritura în lungime de pe loc.
„Suntem foarte mândri de sportivii noştri! Prin aceste rezultate dovedesc încă o dată că persoanele cu dizabilităţi intelectuale sunt capabile de rezultate deosebite şi în sport” - a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.
La eveniment au participat 28 delegaţii din întreaga ţară, însumând aproximativ 300 participanţi. Aceştia au concurat la probele de atletism alergare 50 m, săritura în lungime de pe loc, bocce dublu, gimnastică, înot.