luni, 6 iunie 2011

Timişoara / Deponeul de la Ghizela, la ora recepţiei

Astăzi începe recepţia la terminarea lucrărilor la „Sistemul integrat de management al deşeurilor – depozitul de deşeuri nepericuloase comuna Ghizela, judeţul Timiş”. Printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, a fost stabilită comisia de recepţie, care este condusă de vicepreşedintele CJT Adam Crăciunescu.
De asemenea, la recepţie au fost invitaţi să ia parte consilieri judeţeni, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în acest proiect, printre care: Agenţia de Mediu, Primăria Timişoara, Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Suprafaţa totală a incintei deponeului este de 58,9 ha, cu o zonă de depozitare de 35,14 ha (din care cea aferentă primei celule este de 7,01 ha) şi cu o zonă tehnică de 23,76 ha (zone de cântărire intrare/ieşire a autocamioanelor, compostare a deşeurilor, maturare material de acoperire, clădirea administrativă, etc.)
„Realizarea acestei investiţii a implicat un efort substanţial din partea Consiliului Judeţean Timiş, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al implementării proiectului. Sunt convins că deponeul de la Ghizela va răspunde cerinţelor actuale privind managementul deşeurilor. Suntem preocupaţi în continuare de obţinerea finanţării pentru întregul sistem, şi mă refer aici la cele 3 centre de colectare, staţia de transfer şi închiderea depozitelor neconforme de la Parţa, Jimbolia, Buziaş, Sânnicolau Mare, Lugoj şi Făget”, a spus vicepreşedintele CJT, Adam Crăciunescu.