miercuri, 8 iunie 2011

România / Medici timişoreni premiaţi la Gala Medica

Gala Medica - ediţia a III-a şi-a anunţat luni seara la Teatrul Odeon câştigătorii în cadrul unui eveniment care a reunit peste 250 de participanţi, medici, oficiali, reprezentanţi ai asociaţiilor de studenţi, pacienţi, ai mass media.
La presă scrisă, juriul le-a premiat pe Carmen Ciocan de la Cuzanet - Agenţia de ştiri a Universităţii 'Al. I. Cuza' Iaşi pentru articolul 'Viaţa-n colivie' şi Cristina Mihăilă de la Evenimentul Regional al Moldovei, 'Cum se câştigă un 'salariu nesimţit'. Nababii de la morgă'. Vali Popescu de la Antena 1 a fost premiat la secţiunea Audio-video pentru reportajul 'Alexandru Pesamosca, unul dintre marii chirurgi ai României trăieşte azi în izolare'.
Claudia Spridon de la PaginaMedicală.ro a câştigat cu trofeul pentru Jurnalism online pentru articolul 'Romania - cea mai mare cohorta de 'supravietuitori de lunga durata' cu HIV/ SIDA'
Leny Caban de la Institutul Clinic a fost declarată cel mai bun comunicator medic.
La categoria Medic implicat, juriul a decis să acorde premiul tuturor celor cinci nominalizaţi: Dr. Olimpia Oprea, Spitalul Clinic ,,Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara şi preşedintele Sindicatului 'Materna', Prof. dr. Maria Puiu, medic primar Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' Timişoara şi vicepreşedintele Alianţei Naţionale de Boli Rare, Dr. Emanoil Vasiliu, coordonator tehnic TB la Dispensarul TBC Constanţa şi colaborator al Fundaţiei Baylor Marea Neagră, Dr. Bogdan Pavel, medic rezident la Spitalul Universitar şi colaborator al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, şi Prof. dr. Marghit Şerban, director al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Louis Turcanu' şi preşedinte fondator al Asociaţiei Române de Hemofilie.
Premiul pentru inovaţie medicală a revenit Dr. Irina Jaba şi Asist. Univ. Dr. Bogdan Tamba.
La categoria 'Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate' a fost premiată Asociaţia Pavel - Servicii integrate pentru copii şi tineri cu boli oncologice şi hematologice'.
Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi este cea mai activă asociaţie studenţească din facultăţile de medicină.
La categoria Cel mai bun produs şi cea mai bună iniţiativă în domeniul bancar pentru medici, au fost premiate Garanti Bank pentru CreditMed, Libra Bank pentru iniţiativa Consiliere financiară pentru sectorul medical românesc şi Banca Transilvania pentru Cardul de economii pentru medici.
Site-ul www.info-sanatate a fost premiat la categoria cel mai activ site pentru medici, iar dr. Florin Chirculescu pentru blogul anului.
Premiul special al publicului a revenit jurnalistei Alexandra Mănăilă de la PaginaMedicala.ro.