joi, 30 iunie 2011

Timiş / Evaziune fiscală cu cereale la Cenad

Un administrator al unei societăţi comerciale a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru că a efectuat tranzacţii cu cereale fără a avea documentele legale de provenienţă.
În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţie şi Protecţie Internă şi cu avizul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de M. DOREL, de 49 de ani, din localitatea Cenad, pentru comiterea infracţiuni de evaziune fiscală.
Bărbatul în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a livrat în perioada noiembrie - decembrie 2010 către o altă societate cantitatea de 2.724.860 Kg. cereale în valoare de 1.944.205,71 de lei fără ca pentru aceste cereale să aibă o provenienţă legală.
Societatea administrată de suspect era o societate de tip fantomă deoarece aceasta nu a funcţionat niciodată la sediul social declarat, nu a condus evidenţa financiar-contabilă, nu a evidenţiat veniturile şi obligaţiile fiscale şi nu a depus declaraţii şi raportări la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş, rolul său fiind doar de a furniza documente în calitate de furnizor pentru societatea către care livra cerealele.
Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 650.000 de lei reprezentând impozit pe profit şi TVA-ul de plată.
Persoana în cauză a fost prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioada de 29 de zile.