miercuri, 18 mai 2011

Timişoara / "STOIC PRECUM UN GREC ANTIC" LA TEATRUL IULIA

Institutul francez din Timişoara (IFT) vă invită vineri, 20 mai, de la ora 19, la spectacolul de teatru în limba franceză "STOIC PRECUM UN GREC ANTIC", texte şi regie - Benoît Vitse, cu Guy Cambreleng şi Benoît Vitse. Spectacolul se va desfăşura la Teatrul Iulia (Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 6, în Piaţa Maria), intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.
Într-o barcă, Léon şi Rémy se îndreaptă spre orizonturi încă necunoscute. Este la latitudinea lor să dirijeze noua lume, să o modeleze, să o formeze cu mâinile lor, cu convingerile lor, cu pragmatismul lor. Este vorba despre o reflecţie asupra vieţii care ne aşteaptă pe celălalt mal, răbdătoare sau nerăbdătoare, şi pe care o distingem uneori, printre pâlcurile de ceaţă.
Precum conchistadorii din epoca de aur, Léon şi Rémy au avantajul cunoaşterii noilor teritorii. Din nefericire, vârsta nu mai este de aur, nici de argint, nici măcar de bronz… Metalul din care suntem făcuţi nu există încă în dicţionare. Mulţi pot considera că ar trebui opriţi aceşti doi aventurieri, dar este deja prea târziu.
Benoît Vitse, regizor şi autor dramatic francez, fost director al Ateneului din Iaşi şi al Centrului Cultural Francez din Iaşi, a marcat profund scena moldovenească şi românească. La doi ani de la plecarea sa din România, acesta revine cu o nouă creaţie: Stoic precum un grec antic!