luni, 16 mai 2011

Femeia zilei / Monica Bârlădeanu va juca în "Non pulire questo sangue"

Monica Bârlădeanu a fost distribuită în producţia italo-franceză-română "Non pulire questo sangue" (Nu şterge acest sânge) în regia lui Daniele Vicari, a anunţat cotidianul La Repubblica.
Filmul este un thriller care povesteşte despre lupta poliţiştilor italieni cu manifestanţii în timpul protestelor de la Genova la reuniunea celor mai industrializate state din 2001. Titlul reprezintă o frază scrisă pe zidurile şcolii DIAZ din Genova unde au fost cazaţi activişti care manifestau paşnic. Conflictul a degenerat şi zeci de persoane au fost rănite.
Pelicula va fi produsă de Domenico Procacci şi Fandango (Italia) împreună cu Le Pacte (Franţa) şi Mandragora (România). Din distribuţie vor face parte actorii Elio Germano, Claudio Santamaria, Pippo Del Bono, Jennifer Ulrich şi Monica Bârlădeanu. Filmările vor începe în luna iunie, la Genova.
Fandango este casa de producţia italiană care a distribuit filmul "Francesca" de Bobby Păunescu în cinematografele din Peninsulă. Protagonista filmului este interpretată de Monica Bârlădeanu.
Actriţa româncă s-a remarcat în arta cinematografică italiană şi după colaborarea cu regizorul Michele Placido la pelicula "Vallanzasca - Gli angeli del male", povestea celui mai cunoscut bandit italian, Rene Vallanzasca
Monica Elena Barladeanu s-a născut la Iași, la 12 decembrie 1978, în filmografie având titluri precum Living & Dying (2006), Second in Command (2006), "Lost", The Hunting Party (2006), Caved In (2006), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Incubus (2005) sau Buds for Life (2004).
Este cunoscută și sub numele americanizat Monica Dean.