luni, 16 mai 2011

Timişoara / Poliţia a amendat ..."Crosul filmelor"

După cum se ştie, Timişoara a găzduit duminică Crosul regional al firmelor, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. În comunicatul transmis de Poliţia Timiş, se spune că poliţiştii au aplicat amendă "organizatorilor manifestării cultural-sportive CROSUL FILMELOR", pentru că nu aveau avizul final pentru desfăşurarea acestei activităţi.
Şi a continuat: "În cursul zilei de ieri, la Timişoara a fost organizat Crosul Filmelor, a VII a ediţie, pe traseul Piaţa Huniade - Bulevardul Michelangelo, Bulevardul Vasile Pârvan - strada Ştefan cel Mare-sens AEM şi retur, activitate la care au participat peste 1000 de persoane".
Pentru că probele din concurs, de ciclism şi de alergare, au fost organizate pe importante artere rutiere din municipiu şi nu exista un aviz al Direcţiei Poliţei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru organizarea acestei manifestări, oamenii legii au sancţionat contravenţional organizatorul conform prevederilor Legii 61 din 1991 cu suma de 1500 lei. Interesant este că, la faţa locului, au fost prezenţi şi poliţişti, jandarmi, poliţişti de la rutieră. Oare cine a aprobat prezenţa lor acolo?
Totuşi, la finalul comunicatului, se adaugă: "În acest mod poliţiştii au luat măsurile necesare ca acest CROS AL FILMELOR să decurgă fără incidente, iar viaţa participanţilor să nu fie pusă în pericol". Păi, atunci înseamnă că se ştia că nu există aprobare şi au fost ajutaţi să încalce legea, după care au fost amendaţi?...