vineri, 20 mai 2011

Pancevo / Centru pentru Dezvoltarea Economică a Regiunii Banat

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Pancevo organizează în data de 25 mai 2011, la Pančevo (Serbia) conferința de promovare a Proiectului „Ințiativă transfrontalieră pentru activități de cercetare, dezvoltare și cooperare între instituții din domeniul educațional, economic și științific din Banatul istoric, ca și contribuție la îmbunătățirea competitivității și identității regionale, în concordanță cu standardele Uniunii Europene”, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România–Serbia.
Proiectul este derulat de Camera de Comerț și Industrie Pancevo în parteneriat cu Fundația pentru Cultură și Educație “Ioan Slavici” Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și camerele economice regionale Kikinda și Zrenjanin.
Proiectul are o durată de implementare de 12 luni și vizează în principal înființarea unui Centru pentru Dezvoltarea Economică a Regiunii Banat, cu sediul principal la Pancevo și cu o filială la Timișoara.
În prezența părților interesate, a comunității de afaceri și a mass media din Regiunea transfrontalieră România-Serbia, reprezentanții celor cinci organizații partenere își vor exprima așteptările legate de proiect și vor prezenta contribuția la realizarea activităților proiectului.
De asemenea, vor fi prezentate activitățile pe care le va desfășura Centrul pentru Dezvoltarea Economică a Regiunii Banat.
La eveniment vor participa Dragan Bosilj - președinte CCI Pančevo, Daliborka Ivanović - manager de proiect/CCI Pančevo, Silvana Adamovici - responsabil relația cu Serbia/Director DRE/CCIA Timiș, reprezentanţi al Universității “Ioan Slavici” Timișoara, CCI Kikinda şi CCI Zrenjanin.