miercuri, 18 mai 2011

Timişoara / Săptămâna Olimpică şi tradiţionalul cros de 2,7 kilometri

Filiala Timiş a Academiei Olimpice Române organizează Săptămâna Olimpică, manifestare devenită tradiţională, desfăşurându-se neîntrerupt din 1995 şi până în prezent, în ultima săptămână a lunii mai.
Suita de activităţi sportive şi culturale derulate cu această ocazie doresc a marca şi a păstra, în acelaşi timp, spiritul olimpic, încheindu-se cu de-acum obişnuitul Cros Olimpic, programat pentru duminică, 29 mai 2011, cu începere de la ora 10. Startul se va da în Piaţa Iancu Huniade din Timişoara, urmând un traseu de 2,7 km (Piaţa Iancu Huniade-Str Michelangelo-Bvd Vasile Pârvan-Splaiul T. Vladimirescu- Podul Traian-Piaţa Victoriei).
Săptămâna Olinpică 2011 va debuta cu festivalul sportului de la Sala Constantin Jude (Olimpia), pe 24 mai, de la ora 14.
A doua zi, 25 mai, de la ora 13, la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timişoara, se va derula festivitatea de premiere a concursurilor olimpice specifice: Un condei numit fair-play - de jurnalism sportiv, precum şi cel de desene, intitulat Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor.
Ziua de 26 mai va fi dedicată colocviului elevilor pe teme olimpice şi prelegerii "Lupta împotriva violenţei şi folosirii drogurilor în şcoală", tot la LPS Banatul Timişoara, de la ora 14.
Vreau să fiu campion - acţiunea de promovare a educaţiei olimpice în rândul copiilor din ciclul primar şi gimnazial, de la ora 10, pe 27 mai, la acelaşi Liceu Sportiv.
În paralel, sub genericul Săptămânii Olimpice, în şcolile şi liceele din Timişoara şi din judeţul Timiş, se vor organiza activităţi specifice educative şi de implementare a olimpismului având ca teme fair-play-ul, non-violenţa, educaţia antidrog, precum şi concursuri sub semnul cercurilor olimpice.
Organizatorii Săptămânii Olimpice în judeţul Timiş sunt Academia Olimpică Română - Filiala Timiş (director AOR-FT - conf. univ. dr. Doina Moţ), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, la care se adaugă ca parteneri Consiliul Judeţean Timiş, Primăria şi Consiliul Local Timişoara, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, precum şi Liceul cu Program Sportiv Banatul Timişoara.