luni, 1 august 2011

Timişoara / Monitorul Timişoarei, la numărul 100

În luna august, îşi face apariţia numărul 100 din seria nouă a Monitorului Primăriei Municipiului Timişoara. Cu această ocazie, de la 1 august, timişorenii vor putea accesa şi varianta online a ziarului pe www.primariatm.ro.
Varianta online, care există pe siteul Primăriei a fost refăcută în baza contractului de mentenanţă existent pentru portalul www.primariatm.ro şi nu face altceva decât să ofere o variantă atractivă a ziarului municipalităţii, spre o mai bună informare a celor care preferă internetul în locul ziarului de hârtie. Spre deosebire de vechiul format, în noul format se vor face actualizări zilnice, cu informaţii nu doar din administraţie, ci şi despre viaţa consiliilor de cartier, a societăţii civile, personalităţi de marcă a Timişoarei, momente remarcabile din istoria oraşului etc.
Prima apariţie a ziarului Primăriei Timişoara, sub denumirea de Varosi Kozlony – Buletinul Oraşului Timişoara – a fost în anul 1898 şi a durat până în anul 1917. După o lungă pauză de şapte ani, în anul 1924, apare din nou sub denumirea de Buletinul Municipiului Timişoara, editat de Primărie. În anul 1928 îşi schimbă denumirea în Monitorul Municipiului Timişoara apoi în Buletinul Oficial al Municipiului Timişoara. În anul 1931 apare din nou sub denumirea de Monitorul Municipiului Timişoara, este editat de Primărie şi apare săptămânal. Probabil a apărut până în perioada celui de al doilea război mondial şi după o perioadă de întrerupere de circa 50 de ani, Primăria ia hotărârea să editeze din nou Monitorul.