miercuri, 3 august 2011

Timişoara / 25 de străini, intraţi ilegal în ţară

Poliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Timiş, în cooperare cu structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, au organizat la data de 1 august 2011, o acţiune comună de depistare a străinilor cu şedere ilegală aflaţi pe raza teritorială a municipiului Timişoara.
Cu această ocazie au fost depistaţi 25 de cetăţeni străini dintre care 9 din Tunisia, 8 din Algeria, 5 din Maroc, 2 din Republica Moldova şi 1 din Palestina, care nu respectau regimul juridic al străinilor în România.
Din verificările efectuate a reieşit faptul că toţi străinii depistaţi sunt intraţi ilegal în ţară şi la finalizarea procedurii de azil, ca urmare a respingerii cererilor aceştia nu au părăsit României în termenul indicat de autorităţi.
Ca urmare acelor constatate, 11 străini au fost conduşi la Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică - Otopeni, în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, 6 au fost conduşi Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică - Arad, iar 8 străini au fost îndrumaţi pentru a-şi reglementa situaţia juridică.
Totodată a fost făcută propunerea de instituire a consemnelor de nepermitere de intrare în ţară pentru o perioadă de 5 ani, conform Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului României 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.