duminică, 31 iulie 2011

Timişoara / Nu se înghesuie nimeni să construiască parcări subterane

Prin hotărârea nr. 6/2011 Consiliul Local al Municipiului Timişoara a hotărât atribuirea directă, prin contract de concesiune, către SC Administrarea Domeniului Public SA, pe o perioadă de 49 de ani, a unor suprafeţe de teren în vederea realizării unor parcări subterane.
Concesiunea terenurilor este condiţionată de semnarea contractului de asociere în participaţiune în termen de 6 luni de la data adoptării hotărârii.
Comisia de negociere a contractelor de asociere în participaţiune, ce se vor încheia de către SC Administrarea Domeniului Public SA cu alte societăţi comerciale în vederea construirii şi exploatării de parcări în municipiul Timişoara, numită în baza Hotărârii Consiliului Local nr.
459/15.12.2009, a aprobat Caietul de sarcini şi modelul Contractului de asociere în participaţiune. De asemenea, Comisia a stabilit datele limită de depunere a ofertelor pentru selecţia partenerului şi negocierea contractului de asociere în participaţiune pentru realizarea şi exploatarea de parcări publice.
În urma mai multor şedinţe Comisia a constatat că nu au fost depuse oferte. Ca atare, la şedinţa din data de 19.07.2011 s-a hotărât prelungirea termenului prevăzut la art. 4 din HCL nr. 6/2011 cu încă 12 luni.
Astfel încât, s-a propus modificarea art. 4 din HCL nr. 6/2011 cu următorul conţinut: ,,Se prelungeşte termenul pentru semnarea contractului de asociere cuîncă 12 luni de la data adoptarii prezentei hotărâri, în caz contrar contractul de concesiune va fi nul de drept”.