joi, 4 august 2011

Timişoara / Asalt african la frontiera de vest

*În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 24 persoane, cetăţeni algerieni, marocani etc. care încercau să intre ilegal in Romania.
*20 migranţi au fost reţinuti de către poliţiştii de frontieră timişeni şi 4 migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Caras Severin, împreună cu lucrători din cadrul O.R.I.
*În toate cazurile poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
*În perioada 03 - 04.08.2011, poliţiştii de frontieră timişeni au reţinut mai multe grupuri de migranţi din Algeria, Maroc, Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen.
Astfel, în data de 03.08.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, zece persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.
Cu această ocazie s-a stabilit că cele zece persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, sunt 6 cetăţeni algerieni, 2 marocani şi 2 tunisieni şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi Cruceni au depistat, în zona de competenţă, două grupuri de migranţi, formate din şase persoane de sex masculin. În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că bărbaţii, 6 cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia au depistat, azi dimineaţă, în jurul orei 08.30, în zona de competenţă, patru migranţi, cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
*În data de 03.08.2011, poliţiştii de frontiera din cadrul S.P.F. Naidas, judeţul Caraş Severin, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale împreună cu Oficiul Roman pentru Imigrări Caraş-Severin.
Astfel, în jurul orei 14.00, la aproximativ 450 m de linia de frontieră au fost depistate, deplasându-se pe jos, patru persoane de sex masculin. Poliţiştii de frontieră au constatat că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni străini şi nu posedă documente de identitate asupra lor, motiv pentru care aceştia au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.