luni, 1 august 2011

Timişoara / Africa de peste gârlă

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, 28 persoane care intenţionau să treacă ilegal ,,frontiera verde' a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, Moraviţa şi Beba Veche au depistat în zona de competenţă, nouă grupuri de migranţi, formate din două până la cinci persoane, având naţionalităţi diferite (algerieni, marocani şi tunisieni).
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de 17 algerieni, 7 tunisieni şi 4 marocani cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
În timpul audierilor migranţii au solicitat acordarea unei forme de azil din partea statului român. Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.