luni, 2 mai 2011

Timişoara / Conferinţa Asociaţiei Europene a Televiziunilor Regionale

Anul acesta, Timişoara va avea onoarea să găzduiască Conferinţa Asociaţiei Europene a Televiziunilor Regionale între 4 şi 8 mai 2011, organizată de către TVR şi Studioul TVR Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara. Astfel, la începutul lunii mai, oraşul nostru va găzdui peste 200 de oameni de televiziune din aproape toate posturile regionale de televiziune din Europa.
Cu acest prilej Primăria organizează o serie de manifestări artistice în aer liber, în Piaţa Unirii, miercuri, 4 mai, în intervalul orar 19.00- 20.30, când perimetrul Pieţei Unirii va fi animat de tineri artişti plastici timişoreni.
Fundaţia Triade şi artiştii Dan Vişovan, Ilie Duţă şi Mădălina Lazăr propun următoarele proiecte de artă contemporană:
1.Sculptură şi instalaţie contemporană ce propune crearea unui nou spaţiu urban central, reinterpretarea unor funcţii ale spatiului urban şi dezvoltarea unor idei şi concepte artistice noi în Piaţa Unirii din Timişoara. Proiectul include: sculptură perisabilă din hârtie de ziar şi paie , de dimensiuni mari- artist Dan Visovan
2. Blue Forest. Copacul vieţii contemporane - RE:FOREST
Proiectul presupune realizarea unei instalaţii sculpturale ce imită un spatiu de pădure, un citat din mediul natural defrişat realizat din metal şi plantat în piaţă sau pe spaţiul verde. Publicul va putea interacţiona cu aceasta instalaţie, putând să se plimbe prin ea, de la distanta copacii acestia din metal confundandu-se cu un grupaj de arbori adevarati- artist Ilie Duţă
3.Instalaţie pictural-sculptural-grafică ce presupune realizarea unui colaj monumental, pe panouri de metal amplasate în vecinătatea Muzeului de Arta, noi construcţii ficţionale, artista Mădălina Lazăr fiind preocupată de structuri şi arhitecturi posibile, realizate prin tehnica colajului şi a incizării.
Fundaţia RUBIN va organiza ateliere de caricatură şi portrete, iar studenti din cadrul Facultăţii de Arte vor picta la şevalet în aer liber. De asemenea, în imediata vecinătate a Pieţei Unirii, pe str. Regimentul 5 Vânători, Fundaţia Rubin va organiza în parteneriat cu Asociaţia Cloud Factory o expoziţie hand-made şi un workshop de bijuterii din ceramică.
Studenţii masteranzi din cadrul Facultăţii de Arte, secţia Textile, coordonaţi de prof.dr. Eugenia Banciu şi lector univ.dr. Andreea Palade Flondor vor expune în Piaţa Unirii lucrări de artă textilă şi astfel vor promova şcoala timişoreană de arte.
Formaţia de percuţie Splash a Liceului de Muzica Ion Vidu, coordonator prof. Alina Jumuga Cuibariu va concerta pe scena din Piaţa Unirii începând cu ora 20.15.
În caz de timp nefavorabil acţiunea se suspenda.