Societatea Studenţilor în Medicină din Timisoara care în perioada 2 - 15 mai 2011 organizează Zilele Educaţiei Medicale, proiect ce va avea loc simultan, în cadrul Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. În cadrul acestui eveniment studenţii medicinişti se reunesc la nivel naţional pentru a realiza cel mai mare proiect studenţesc de educaţie medicală din Europa. Prin intermediul său, studenţii din cadrul facultăţilor de medicină din ţara încearcă să suplinească o necesitate reală de informare şi pregătire medicală pe care universităţile şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu reuşesc să o acopere prin intermediul curriculum-ului universitar.
Cu scopul informarii, în cadrul acestui eveniment se organizează programe autentice şi eficiente de orientare postuniversitară, consiliere în domeniul oportunităţilor de dezvoltare personală şi profesională a studenţilor cât şi conferinţe având ca subiect medicina alternativă.
Cu privire la pregătirea medicală universitară, acest eveniment răspunde solicitărilor studenţilor, prin organizarea de cursuri de prim ajutor şi de workshop-uri prin intermediul cărora studenţii la medicină îşi pot descoperi şi cultiva abilităţile practice în domeniul chirurgiei, încă din timpul facultăţii (cursuri de noduri şi suturi chirurgicale, cursuri practice de bandajare şi manevre de efectuare a injecţiilor, manevre de punere a perfuziilor etc).
În acest moment există inegalitate de şanse în rândul studenţilor în ceea ce priveşte accesul la astfel de cursuri, practica obligatorie de vară neputând asigura o pregătire uniformă a studenţilor. Deoarece un astfel de program asigură un complementarism foarte important în vederea asigurării unei pregătiri practice riguroase a viitorilor absolvenţi, sperăm că prin acest demers să atragem atenţia Instituţiilor Statului cu competenţe în acest domeniu asupra importanţei introducerii acestui tip de cursuri in curriculum-ul de baza.
Acest proiect reprezintă, în primul rând, o manifestare paşnică şi constructivă a întregului bloc studenţesc de specialitate la adresa hibelor actuale ale sistemului românesc de învăţământ medical.