miercuri, 31 august 2011

Timişoara / Zilele cartierului Freidorf

Ca şi în anii precedenţi, Zilele cartierului Freidorf, ajunse la a cincea ediţie, care se doreşte o tradiţie în cartier, va cupirnde concursuri pentru copii, spectacole pentru tineri, dar şi pentru cei mai în vârstă, ceremonii religioase.
Vineri, 2 septembrie, de la ora 10, va avea loc un concurs de biciclete în zona Parcului Petöfi, urmat de desene pe asfalt, pictură şi desen naiv pentru copii, la Liceul Auto. Tinerii se vor întrece în Cupa Freidorf la fotbal, de la ora 13. Vineri seara concertează trupa rock Sanctuar, începând cu ora 18, iar apoi publicul este invitat la un spectacol de dansuri moderne şi discotecă de la ora 20.
Sâmbătă de la ora 10 se va desfăşura o competiţie sportivă de handbal pe terenul Liceului Auto, şi după-amiază, la ora 18, în Parcul Petofi Sandor este programată slujba ecumenică a Bisericilor Ortodoxă şi Catolică (vecernia). Aceasta va fi urmată la ora 18,30 de Deschiderea oficială a Evenimentului şi un spectacol deosebit de muzică şi dansuri populare cu Ansamblul Timişul al Casei de Cultură. Vor cânta soliştii: Doriana Talpeş, Ramona Roescu, Dumitru Stoicănescu, Adriana Curtu, Dolores Doncea, Gianina Beleiu, Camelia Florea, Vlad Bodnar şi Denis Hiliţian. Sâmbătă seara de la ora 21 tinerii vor dansa la discoteca în aer liber.
Duminică, 4 septembrie, după-amiază, începând cu ora 18, va avea loc un recital de muzică populară cu o parte dintre soliştii renumiţi ai folclorului bănăţean din ziua precedentă, iar spectacolul va fi urmat de un nou program de discotecă.
Intrarea la toate aceste manifestări este liberă.