duminică, 28 august 2011

Timiş / Piromanii din Gătaia

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Gătaia au reţinut cinci bărbaţi, suspecţi că au incendiat în perioada 4 octombrie 2009 - 27 august 2011 mii de baloţi de fân şi zeci grajduri în care erau depozitate furaje.
În noaptea de 26/27.08.2011, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un incendiu la un fânar în care erau depozitaţi 150 de baloţi de fân. La câteva minute poliţiştii au depistat la aproximativ 500 de metri de incendiu pe R. Alexandru şi B.D. Ioan, suspecţi de comiterea incendiului. Asupra lor a fost găsită o brichetă, cu care se presupune că a fost provocat incendiul.
Astfel, în urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că R. A. Florin, de 18 ani, împreună cu L. A., de 17 ani, F. C. Lucian, de 19 ani, B. D. I., de 16 ani, şi M. Tibor, de 24 de ani, toţi din Gătaia au distrus prin incendiere bunuri în valoare totală de aproximativ 227.850 de lei. Într-unul din incendiile provocate de cei cinci suspecţi au murit arse cinci vaci gestante şi un viţel.
În total, poliţiştii au reuşit să probeze 13 fapte de distrugere prin incendiere în urma cărora părţile vătămate Ş. Silviu, G. Paul, O. Călin, R. Horaţiu, G. Gabor, B. Cristian, V. Ioan, K. Francisc, U. Petru, Ş. Francisc, S. Ionel, D. Ion, G. M. Daniel şi G. Francisc, toţi din Gătaia au suferit pagube de mii de lei fiecare ca urmare a incendierii a sute de tone de fân şi a mai multor locuri de depozitare.
Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor cinci suspecţi.