marți, 30 august 2011

Timişoara / Centru regional de afaceri şi inovare în sectorul IT&C

Municipiul Timişoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul “Infrastructură regională de afaceri şi inovare în sectorul IT&C”, elaborat în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Proiectul, în valoare de 19.159.203,27 lei (T.V.A inclus) şi cofinanţat de municipiul Timişoara cu suma de 7.217.067,83 lei, reprezentând contribuţia beneficiarului la cheltuielile eligibile ale proiectului, urmează a fi implementat pe o perioadă de 24 luni, începând cu data de 26.07.2011.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt construirea unui imobil, în municipiul Timişoara - nucleu al Polului de Creştere Timişoara – pentru găzduirea unei structuri de sprijinire a afacerilor în domeniul IT&C, menită să contribuie la sprijinirea IMM-urilor aflate în faza demarării şi/sau consolidării afacerilor lor.
Asigurarea dotărilor necesare şi a serviciilor de suport pentru firmele incubate, care să contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte ale acestora, în vederea creşterii competitivităţii lor pe piaţă.
Prin proiect este prevăzută construirea şi amenajarea unei clădiri în regim D+P+4E, cu o suprafaţă desfăşurată de 6.311,75 mp incluzând spaţii pentru recepţie, spaţii pentru birouri firme, şi spaţii informale de deservire, ce vor fi utilate şi dotate la standarde europene cu utilajele şi echipamentele de ultimă generaţie, necesare funcţionării infrastructurii în parametrii optimi.
Primăria Municipiului Timişoara are încheiate două acorduri de parteneriat cu Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara, ambele având ca scop sprijinirea întreprinderilor din domeniul IT, ce vor fi găzduite în cadrul infrastructurii ce urmează a fi realizată în cadrul proiectului.