marți, 16 august 2011

Timişoara / Casa căsătoriilor, stării civile şi de evidenţa populaţiei

Pentru a oferi servicii de calitate beneficiarilor de servicii de stare civilă şi de evidenţa populaţiei, Primăria Municipiului Timişoara a realizat un nou sediu pentru desfăşurarea acestor activităţi, situat într-o locaţie centrală pe str. Mihai Eminescu nr. 11, compus dintr-o clădire nouă şi o clădire reamenajată.


În acest moment, există mai multe locaţii unde se desfăşoară serviciile de stare civilă şi de evidenţa populaţiei (eliberarea de cărţi de identitate pe str. Andrei Mocioni, oficierea căsătoriilor la Iulius Mall, certificate de naştere şi de deces la Primărie), toate fiind spaţii neadecvate desfăşurării unor servicii de calitate.
Noua investiţie constă din: construirea unei clădiri noi (S+P+1) ca sediu pentru serviciile de evidenţa persoanei (eliberare cărţi de identitate, de certificate de deces, de certificate de naştere, de certificate de căsătorie) şi reamenajarea clădirii existente ca spaţiu pentru oficierea căsătoriilor. Costurile lucrărilor la cele două imobile, precum şi amenajările exterioare este de circa 5 milioane de lei.
De serviciul de eliberare cărţi de identitate beneficiază nu doar timişorenii, ci încă 25 de comune cu satele aferente, din judeţul Timiş.