miercuri, 17 august 2011

Timişoara / 2 autocisterne cu păcură, confiscate de la bulgari

Inspectorii vamali de la echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au descoperit şi reţinut, în vederea confiscării, 48 270 kg pacura si doua autocisterne, în valoare de aproximativ 164 900 euro.
Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile ale Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au oprit în trafic doua autocisterne ce transportau, conform documentelor insotitoare, ulei lubrifiant aditiv. Autocisternele se deplasau pe ruta Slovacia-România-Bulgaria, având ca destinaţie finală o societate comercială din Sofia, Bulgaria.
Ca urmare a efectuarii analizei de risc, tinand cont de informatiile detinute despre transporturi similare, inspectorii vamali au decis efectuarea unui control asupra bunului transportat, descris, conform certficatului de calitate prezentat, ca fiind ulei lubrifiant aditiv.
In urma controlului documentar si fizic a fost identificat in compartimentul de marfa un lichid limpede uleios, de culoare galben-verzui, cu miros caracteristic de produs petrolier, fapt ce a determinat echipa de control sa preleveze probe ale produsului si sa solicite Laboratorului Vamal Central din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor sa efectueze analizele necesare in vederea determinarii caracteristicilor fizico-chimice si incadrarea tarifara a produsului in cauza.
Conform certificatului de analiza primit de la laborator s-a stabilit ca produsul este pacura (produs accizabil al carui transport se face sub acoperirea unui document administrativ de insotire - DAI), fapt ce a determinat sanctionarea transportatorului cu amenda contraventionala de 100 000 lei precum si confiscarea celor 48 270 kg pacura si a mijloacelor de transport.