joi, 18 august 2011

Timişoara / Sala Olimpia se pregăteşte pentru mileniul 3

Prin HCL nr 277/26.07.2011, Consiliul Local Timişoara a aprobat Studiul de fezabilitate privind reabilitarea şi extinderea Constantin Jude.
Lucrările care se vor executa sunt necesare pentru alinierea la standardele europene a criteriilor de funcţionare a sălii de sport.
In acest sens se propune o extindere a sălii, cu încă un etaj, unde se amenajează spaţii pentru comentatori radio şi tv, sală multi-media, sală de conferinţe de presă, birouri. Lucrarea se va executa pe verticală, peste terasa existentă din faţada posterioară.
Zona de intrare se modifică complet, se montează turnicheţi, se amenajează zonă de garderobă pentru spectatori, grupuri sanitare se refac. În tribune vor fi amenajate locuri pentru persoanele cu dizabilităţi.
Se prevede schimbarea tâmplăriei şi a geamurilor de la faţada principală, înlocuindu-se cu un perete tip cortină, pe structură metalică cu tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, precum şi înlocuirea intrărilor laterale.
Se vor amenaja grupurile sanitare, vestiarele, garderoba pentru spectatori, camera păstrare obiecte reţinute de organele de pază, spaţii tehnice, tribunele. Se va realiza un sistem de climatizare, ventilatie. Se are în vedere modernizarea sistemului de sonorizare, instalaţiile electrice şi cele de iluminat.
Studiul de fezabilitate mai prevede: amenajare sală de forţă; crearea unui sistem nou de acces în Sala Constantin Jude; reţea date voce; sistem wireless; sistem de supraveghere video; refacere acoperis; reabilitarea inelului de alimentare în caz de incendiu; locuri de parcare pentru autoturisme şi pentru autocare, zone verzi.
Sala Constantin Jude a fost realizată în anul 1968 şi beneficiază de toate utilităţile existente în zonă: apă potabilă şi menajeră, canalizare, racord la reţeaua de termoficare şi de electricitate, racord telefonic şi cablu TV.
Datorită capacităţii şi amplasamentului sala “Olimpia” este uşor accesibilă din toate părţile oraşului, a găzduit unele din cele mai importante evenimente sportive şi artistice la nivel local şi regional.