joi, 21 iulie 2011

Timişoara / Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale

CRIES – Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare (www.cries.ro) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS (www.iris-network.eu), Institutul Intercultural Timisoara (www.intercultural.ro), Serviciul APEL (www.apelngo.ro) si Integra Romania (www.integraromania.ro) desfasoara proiectul strategic Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale. Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European si se desfasoara la nivel national in perioada 2010-2013. Centrele de implementare ale proiectului sunt: Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Sibiu si Timisoara.
Obiectivul general al proiectului se refera la dezvoltarea economiei sociale in Romania ca instrument de promovare a incluziunii sociale si a cetateniei active. Dintre activitatile proiectului, mentionam: activitati de analiza si cercetare, formare in domeniul economiei sociale, activitati de promovare a networking-ului social, dezvoltarea de proiecte pilot, lansarea a 8 proiecte/initiative pilot in domeniul economiei sociale. Ariile de interes pe care le promoveaza Asociatia CRIES in cadrul acestui proiect se refera la: intreprinderi sociale de insertie, comert echitabil, comert solidar, finantare etica si microfinantare sociala, consum responsabil.
Marti, 26 iulie, se va lansa proiectul Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale in Timisoara, prilej pentru participanti de a obtine mai multe informatii privind participarea in grupul local de lucru.
Conferinta de lansare va avea loc in data de 26 Iulie 2011, orele 10-12 la sediul Asociației CRIES, Bv. B.P. Hasdeu, nr.11, Ap.1.
Pentru confirmarea participarii si pentru a obtine mai multe informatii despre proiect, se poate apela la adresa olimpia.onita@cries.ro, persoana de contact Olimpia Onita, asistent de proiect sau la unul din numerele de telefon: 0356 422 405, 0771 233 729.