duminică, 22 mai 2011

Timișoara / Se caută parteneri la Vârșeț și Severin pentru fonduri europene

Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara va organiza în cursul lunii mai două evenimente de tipul „Forum pentru Identificarea de Parteneri” (Partners Search Forum), în România la Drobeta Turnu Severin şi în Republica Serbia la Vârşeţ. Primul, pe 26 mai, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinţi: Motel Continental Porţile de Fier, adresă: Calea Timişoarei nr. 16 (E70). Cel de/al doilea. la 31 mai, în Serbia, la Vârșeț, Banatul de Sud: Hotel Srbija, adresă: Svetosavski trg 12.
În cadrul acestor evenimente, potențialii aplicanți din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul Central şi Banatul de Sud vor avea posibilitatea să participe la întâlniri și discuții pentru găsirea unor parteneri în vederea implementării proiectelor transfrontaliere româno-sârbe din cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului, lansat în data de 25 martie 2011.
Uniunea Europeană pune la dispoziția potențialilor aplicanți (autorităţi regionale şi locale, ONG-uri, asociaţii non-profit, universităţi, institute de cercetare, etc.) în cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte 15,3 milioane de euro din fonduri IPA, ceea ce reprezintă 85% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un procent de 15% prin cofinanţare naţională. Termenul limită pentru depunerea proiectelor fiind în 27 iunie 2011.
Proiectele care vor fi depuse în cadrul acestui apel trebuie să se înscrie într-una dintre cele trei axe prioritare ale Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia:
1. Dezvoltarea economică şi socială;
2. Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării);
3. Promovarea activităţilor „people to people”.
Cei interesaţi de acest program de cooperare transfrontalieră pot obţine amănunte contactând serviciul Help-Desk de la sediul BRCT Timişoara, str. Proclamaţia de la Timişoara nr. 5, jud. Timiş, Tel:.0356-426360; Fax: 0356-426361; e-mail: ipacbc@brct-timisoara.ro.