duminică, 13 noiembrie 2011

Timisoara - Razie de amploare

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş şi comisarii Gărzii Financiare au desfăşurat în cursul nopţii o razie în municipiul Timişoara între orele 22.00-05.00. Scopul activităţii a fost unul complex acţionându-se pe diferite linii de muncă, avându-se în vedere modul cum sunt respectate prevederile legale în domeniul comerţului, depistarea eventualelor obiecte sau substanţe care sunt interzise deţinerii precum şi depistarea persoanelor care încalcă regulile de circulaţie.
Cu această ocazie au fost verificate mai multe cluburi din municipiul Timişoara şi au fost efectuate controale în trafic, fiind blocate principalele artere din Complexul Studenţesc, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 26.000 de lei.
Astfel au fost depistaţi în trafic 13 conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice, opt dintre aceştia alegându-se cu dosare penale deoarece aveau o alcoolemie peste limita legală, alţi cinci având permisul de conducere suspendat pentru următoarea perioadă pentru că s-au urcat la volan băuţi. De asemenea a mai fost depistat un alt conducător auto care nu poseda permis de conducere şi un altul care deşi nu avea autoturismul înmatriculat avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare care aparţineau unui alt autovehicul.
Trei dintre societăţile comerciale verificate, situate pe străzile Iosif Bulbuca, Lascăr Catargiu şi Ştefan cel Mare, din Timişoara, s-au ales cu activitatea suspendată pentru următoarele trei luni şi cu amenzi de 8.000 de lei fiecare pentru diferite nereguli constatate. De la cele trei societăţi sancţionate au mai fost ridicaţi peste 2000 de lei, bani care erau încasaţi fără a fi emise bonuri fiscale.
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de muncă au lăsat peste 15 invitaţii angajaţilor societăţilor să se prezinte în data de 14.11.2011 pentru a-şi clarifica situaţia. Şi comisarii Gărzii Financiare au chemat la sediu reprezentanţii a trei societăţi fie pentru că nu aceştia nu aveau la societate documentele specifice, fie pentru definitivarea controlului şi luării măsurilor legale. Reprezentantului societăţii situate pe strada Ştefan cel Mare, i s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor legale privind drepturile de autor deoarece prezenta programe muzicale consumatorilor din local fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Deoarece una dintre societăţile verificate nu avea asigurată pază specializată a fost dispusă sancţionarea contravenţională conform Legii 333/2003.
În acelaşi timp poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara au desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Giarmata Mare, Pişchia, Fibiş şi Maşloc, ocazie cu care au aplicat opt sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei în valoare de 1168 de lei şi au întocmit două dosar penale conducătorilor auto care nu au respectat regulamentul rutier.