duminică, 13 noiembrie 2011

Timisoara / Furturi in serie la 17 ani

În data de 12.11.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 au reuşit depistarea şi reţinerea unui bărbat suspect de comiterea mai multor furturi în aceeaşi zi.
În timp ce executau serviciul de patrulare poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că într-un bloc situat pe strada Circumvalaţiunii a avut loc un furt în cursul zilei.
La faţa locului s-a deplasat echipajul de poliţie care a constatat că proprietarul unui apartament a surprins în flagrant în locuinţa sa un tânăr care încerca să îi sustragă mai multe bunuri dar acesta a reuşit să scape.
Având semnalmentele suspectului poliţiştii au plecat în căutarea acestuia reuşind depistarea lui într-o zonă apropiată. În urma identificării s-a stabilit că acesta este Z. R. M. , de 17 ani, din Lugoj.
Din verificări a rezultat că în jurul orei 16.15 profitând de faptul că uşa de acces nu era asigurată prin încuiere suspectul ar fi pătruns într-un apartamentul situat pe str. Brânduşei, iar din hol a sustras două portofele ce conţineau 1.110 lei şi documente personale. Asupra suspectului a mai fost găsit un telefonul mobil, a cărui provenienţă n-a putut-o justifica, din cercetări rezultând că a fost sustras prin acelaşi mod de operare în jurul orelor 14.00 dintr-un apartament situat pe strada Stejarului.
Datorită operativităţii cu care s-a acţionat s-a reuşit recuperarea prejudiciului în totalitate, care a fost predat părţilor vătămate.
Poliţiştii i-au întocmit tânărului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat fiind dispusă totodată reţinerea acestuia pentru 24 de ore.
În cursul acestei zile urmează ca Z.R.M. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.