miercuri, 20 aprilie 2011

Sorin Ovidiu Vântu a ameninţat cu moartea o familie pentru un contract de consultanţă

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au dispus la data de 19 aprilie 2011 începerea urmăriri penale, iar în cursul zilei de azi, reţinerea inculpaţilor Vântu Sorin Ovidiu şi Ion Ilie Cezar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vântu Sorin Ovidiu a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vântu Sorin Ovidiu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust.

Inculpatul Vântu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie.