marți, 19 aprilie 2011

Dragoş Buhagiar - laureat UNITER pentru scenografie


Scenograful Dragoş Buhagiar a fost distins, în seara de 18 aprilie 2011, cu Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie a anului 2010, pentru creaţia sa la spectacolul Shaking Shakespeare, de Lia Bugnar, în regia lui Radu Alexandru Nica, o producţie a Teatrului German de Stat Timişoara (DSTT).
Decizia – luată de un juriu alcătuit din regizorul Alexandru Berceanu, scenografa Maria Miu, actriţa Ozana Oancea şi criticii de teatru Ion Parhon şi Sebastian Vlad Popa – a fost făcută publică luni seara în cadrul Galei UNITER, transmisă în direct de Televiziunea Română. Premiul a fost înmânat lui Buhagiar de către cunoscuta creatoare Doina Levintza.
Dragoş Buhagiar este unul dintre cei mai importanţi scenografi din România şi este laureat a numeroase premii. Uniunea Teatrală din România (UNITER) acordă de 19 ani premii pentru cele mai apreciate creaţii din peisajul teatral românesc.
Publicul poate revedea Shaking Shakespeare în ziua de sâmbătă, 7 mai 2011, de la ora 19, pe scena Teatrului German. Reprezentaţia din 7 mai se traduce în limbile română şi engleză.