duminică, 21 august 2011

Timişoara / Razie la Gara de Nord

La data de 20 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au organizat şi desfăşurat o razie în zona de competenţă pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale, care sunt suspecţi de comiterea unor fapte de natura penală sau contravenţională şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
La acţiune au participat 43 de poliţişti, care au legitimat 111 persoane, dintre care 45 au fost conduse la sediul poliţie, iar 17 au fost amprentate şi introduse în bazele de date.
Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea a două stări conflictuale, au aplicat 25 de avertismente şi au controlat 2 baruri.
De asemenea, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.183 de lei.
Dintre acestea 9 au fost aplicate la Legea 61 din 1991, 13 pentru nerespectarea normelor rutiere, 10 pentru persoanele care nu respectau prevederile privind domiciliul sau reşedinţa, iar 7 pentru alte acte normative.
Astfel, poliţiştii au depistat în zona Gării de Nord din Timişoara pe C. Reghina, de 29 de ani, din municipiul Baia Mare, care avea în braţe un copil minor de 4 ani şi apela în mod repetat la mila conducătorilor auto care aşteptau la semaforul electric de pe strada Gării.
S-a luat legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, care a luat la cunoştinţă despre acest caz.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de cerşetorie.
Cu ocazia raziei, poliţiştii l-au depistat pe T. F. Constantin, de 22 ani din localitatea Gurghiu, judeţul Mureş, suspect că ar fi sustras un telefon mobil de la S. Nicolae care aştepta în staţia C.F. R. Timişoara Nord.
Acesta este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.