vineri, 26 august 2011

România / Aflaţi unde este radarul prin SMS

Serviciul RADARSMS ofera participantilor la trafic, informatii in timp real despre amplasarea aparatelor radar. Orice participant la trafic poate trimite un SMS la numarul 1261 si va primi inapoi, prin sms, aparatele radar semnalate in judetul respectiv. Solicitarea se poate face pentru fiecare judet in parte, textul mesajului trebuind sa fie de forma “radar nume judet” (Ex. text sms: pentru judetul Cluj: “radar cj” sau “radar cluj” – pentru judetul Arges: “radar ag” sau “radar arges” – pentru Bucuresti : “radar b” sau “radar bucuresti”…la fel pentru oricare din judetele din Romania.
Se va primi primul sms cu radarele semnalate pana in momentul respectiv, iar fiecare radar va fi afisat sub forma unui cod. De exemplu, daca este semnalat un radar in localitatea Potigrafu, judetul Prahova, la ora 9:30, masina cu radar fiind stationata (fix), codul pentru radarul respectiv va fi de forma : Potigrafu/F/9:30. In cazul in care este semnalat un radar in miscare (mobil) in localitatea Buzau, la ora 12:43, codul pentru radarul respectiv va fi: Buzau/M/12:43. De asemenea, timp de de la solicitarea facuta prin sms, se vor primi pana la 4 sms-uri suplimentare, in cazul in care mai sunt semnalate si alte radare in judetul specificat. Deci timp de 3 ore, soferii sunt asigurati prin folosirea serviciului RADARSMS. Cu toate astea, daca apare un radar nou in trafic, orice conducator auto trebuie sa-l semnaleze, daca el l-a vazut primul, pentru ca ceilalti participanti la trafic sa fie avertizati in timp util.
Toti cei aflati la volan au la dispozitie trei numere de telefon la care pot sa semnaleze radarele observate in trafic, si astfel , ceilalti participanti la trafic sa fie avertizati in timp util. Anuntarea unui radar nou se poate face prin apel telefonic sau sms, costurile fiind cele normale, fara suprataxa. Numerele la care se pot semnala radarele sunt:
0737556922 – pentru VODAFONE
0758939504 – pentru ORANGE
0764654094 – pentru COSMOTE
Daca semnalarea aparatelor radar observate in traffic se face prin SMS, atunci acestea vor fi preluate automat in sistem. In cazul in care doriti sa semnalati un radar prin apel telefonic, fie veti fi intampinat de un operator, care va va cere detaliile de care este nevoie, fie veti fi intampinat de catre mesageria vocala, dupa care veti putea spune detaliile despre radarul obervat. Mesajul va fi receptionat in cel mai scurt timp si introdus in sistem.
*Nu uitati sa specificati judetul si localitatea unde ati vazut masina politiei cu radar, si daca aceasta era in miscare (M) sau oprita (F).
*Serviciul RADARSMS poate fi folosit momentan intre orele 8—22.
*Numarul 1261 este valabil in retelele de telefonie mobila VODAFONE, ORANGE, COSMOTE şi ZAPP. COST 1 euro+TVA/sms.