sâmbătă, 18 iunie 2011

Timişoara / Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale severe

Fundaţia „Pentru Voi” va organiza în 18-19 octombrie, la Timişoara, conferinţa naţională cu participare internaţională cu tema „Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale severe”. Evenimentul face parte din proiectul Economia socială - o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeşte în oameni!”. Locaţia de desfăşurare a evenimentului va fi anunţată ulterior.
Reforma în domeniul asistenţei sociale este o prioritate asumată a Guvernului. Aceasta nu trebuie să însemne reduceri de costuri în detrimentul persoanelor cu dizabilităţi severe, care continuă să fie cea mai marginalizată categorie socială. O politică socială responsabilă trebuie să direcţioneze resursele financiare în mod eficient către acei membri ai societăţii care au nevoie de sprijin pentru a duce o viaţă demnă, în spiritul coeziunii sociale. Acesta este şi unul din cei trei piloni ai Stategiei Europa 2020 pe care România trebuie să şi-o asume alături de celelalte state membre.
Prin această conferinţă ne propunem să dezbatem importanţa şi revizuirea conceptului de stat social în contextul crizei economice actuale, împreună cu specialişti de marcă din Marea Britanie, Olanda şi Suedia, cu o vastă experienţă în domeniul politicilor şi serviciilor sociale pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe şi autism. Totodată vom aborda modalităţi practice de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi severe.
Conferinţa se adresează profesioniştilor implicaţi în incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale severe/economie socială.
Înscrierile se pot face online până cel târziu vineri, 23 septembrie. Organizatorii vor acoperi costurile de transport, cazare şi masă. Pentru a afla regulamentul de decontare a cheltuielilor, formularul de înscriere şi alte informaţii despre conferinţă accesaţi www.pentruvoi.ro sau contactaţi-ne la tel: 0256228062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica.