duminică, 31 iulie 2011

Timişoara / Şedinţă comună cu Consiliul Local din Szeged

În baza relaţiilor de înfrăţire dintre Municipiul Timişoara şi oraşul Szeged din Ungaria, s-au organizat alternativ la Timişoara şi la Szeged întâlniri periodice – anual sau la fiecare doi ani - între reprezentanţii autorităţilor publice locale din cele două oraşe. În cadrul acestor întâlniri au loc şedinţe comune ale celor două consilii locale, aprobarea unor proiecte comune, discuţii între reprezentanţi ai unor departamente omoloage din cele două Primării cu privire la proiectele de colaborare în curs şi propuneri de colaborare în noi domenii de interes pentru oraşe, precum şi diverse acţiuni cu caracter cultural.
Organizarea acestor evenimente creează un cadru favorabil pentru dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de înfrăţire dintre oraşe şi contribuie totodată la promovarea Municipiului Timişoara în Euroregiunea DKMT. Astfel de şedinţe au avut loc în anul 2003 la Timişoara, în 2005 la Szeged, în 2007 la Timişoara şi în 2010 la Szeged. Anul acesta, şedinţa comună a consiliilor locale urmează să aibă loc la Timişoara, în a doua jumătate a anului 2011, perioada urmând a fi stabilită de comun acord.
Consiliul Local al oraşului Szeged are un număr de 29 membri – inclusiv primarul şi un viceprimar şi se estimează că la şedinţa comună va participa un număr de aproximativ 35 de reprezentanţi ai oraşului Szeged.
Pentru vizita la Timişoara a Consiliul Local al oraşului Szeged a fost estimat că va fi necesară suma de 42.000 lei.